dimecres, 4 de març del 2015

TRUCS PER EXPLICAR HISTÒRIES AMB IMATGES.

TRUCS PER EXPLICAR HISTÒRIES AMB IMATGES.

Llegiu atentament aquestes indicacions ABANS d'emplenar l'storyboard.

a) El·lipsi. No cal mostrar TOT el que fan els personatges. Enfocant un rellotge que marca una hora i després una altra donem a entendre de manera fàcil que el temps passa.

b) Veu en off. Llegir en veu alta, sense que es tracti de cap diàleg i sense que es vegi qui ho fa, permet estalviar esforços. Per exemple, una persona asseguda trista. Si la veu en off diu “La batalla va ser espantosa” ja no ens caldrà filmar escenes complicadíssimes.

c) Flashback. No és obligatori presentar els fets en el mateix ordre en què passen. Quantes vegades no hem vist una pel·lícula en què un personatge recorda un fet passat i després torna al present?

d) Càmera subjectiva. El que veiem en pantalla és el que veu el personatge. Si ell corre, la càmera va fent saltirons. Si la imatge es fon en negre, vol dir que s'ha desmaiat...

e) Anticipacions. Enfocar un objecte (un telèfon, per exemple) en un moment donat ens avisa que alguna cosa ha de passar. Per exemple, una trucada imprevista.

f) Plans. Enfocar una cara (primeríssim pla) pot anar bé per explicar una emoció experimentada per un personatge. 
Un pla general (com ara un paisatge) serveix per situar l'acció.

Per saber-ne més, de tot plegat, us recomanem consultar la Viquipèdia.

També resulta interessant buscar a YouTube tràilers de pel·lícules que hagueu vist senceres. Així us podreu fer una idea de fins a quan es pot explicar en un tràiler: prou per generar expectació però no tot perquè es perdi l'interès per la història.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada